Gratis verzending bij een bestelling boven de €100,-

Dit zijn de 10 mooiste en leukste stranden van Ibiza

  • Geplaatst op
  • Door Roy Timmermans
  • 0
Dit zijn de 10 mooiste en leukste stranden van Ibiza

@Royibiza op Instagram


Dit zijn de 10 mooiste stranden van Ibiza
Vakantie naar Ibiza geboekt? Dan heb je ongetwijfeld al veel foto’s voorbij zien komen van prachtige stranden en mooie baaitjes. Al jaren kom ik op dit heerlijke eiland voor business en pleasure. Wij doen hier veel fotoshoots en geniet ook regelmatig met vrienden en familie van al die heerlijke stranden en mooie baaitjes. Er zijn er ongeveer 50 en wij hebben ze allemaal wel gezien en durven dus gerust te zeggen wat wij de mooiste en leukste stranden van Ibiza vinden.  Dus daar is hij dan, de lijst met de top 10 van de stranden op Ibiza die wij het mooist, leukst en gezelligst vinden. Ga je voor het eerst, of ben je vaker geweest, maar heb je nog niet alles gezien, dan moeten deze 10 stranden zeker op jouw Ibiza Bucketlist! Op Ibiza staat Playa voor een wat uitgestrekter strand en Cala voor kleine baai, handig om te weten als je lekker met een auto of scooter over het eiland rijdt. 

Alle foto’s zijn eigendom van Ibizamode en zijn zonder toestemming dan ook niet te gebruiken voor andere doeleinden. 

1. Playa Ses Salines
Dit is altijd onze grote favoriet! Een heerlijk breed zandstrand met kraakhelder water, een mooi wit zand strand en ruwe rotspartijen. Wij gebruiken Salinas Beach regelmatig als fotoshoot locatie. Aan dit strand vind je o.a. de beachclubs Malibu, de Jockey Club en Satrinxa. Huur je bij de strandclubs een ligbed en laat je je heerlijk bedienen, of kies je voor lekker oldschool; liggen op een stranddoek met de voetjes in het zand. Op Salinas Beach is veel gezelligheid, staan er bij de beachclubs regelmatig dj’s te draaien en komt er een gemêleerd publiek. Heerlijk mensen kijken is het hier. Leuk zijn de promoteams van de clubavonden die paraderen langs de kustlijn. Bij hen scoor je nog even met korting een ticket voor de Club. Koude drankjes worden je niet alleen op de bedden van een strandclub geserveerd, maar bereiken ook jouw handdoekje. Van een koude serveza tot vers gemaakte mojito’s en zelfs een dikke joint, alles is hier te krijgen! ;-) Wij komen zelf graag bij Beachclub Sa Trinxa voor de lekker ongedwongen sfeer. Onze nr 1 Beachclub van Ibiza!



Beachclub Satrinxa, Salinas Beach Ibiza

Sunset Salinas Beach Ibiza
Beachclub Satrinxa, Salinas Beach Ibiza
Salinas Beach Ibiza

      

2.
Cala Bassa
Cala Bassa is een strand ten westen van Ibiza. Als je aan komt lopen is het al genieten van een waanzinnig uitzicht. Wat dit strand zo mooi maakt, is het witte zand en het kraakheldere water dat turquoise kleurt. In de schaduw, onder de pijnbomen vind je Beachclub CBbC en dat staat voor Calla Bassa Beach Club. Om deze club kan je niet heen, want deze staat werkelijk verspreidt over de hele baai. Prima om wat te drinken en het eten is er ook erg goed, maar wel wat aan de prijs. Meer info CBBC
Je kunt het natuurlijk zo duur maken op Ibiza als dat je zelf wilt. Op een deel van het strand staan de ligbedden van CBBC, maar je kan ook, net als vele andere doen, ervoor kiezen om er omheen te liggen met een stranddoek. Ook daar lopen ze met koelboxen om jou te voorzien van een lekker koud drankje. Bij CBBC draait de dj die echte Ibizasound van lounge en deephouse en dit alles bij elkaar zorgt voor dat heerlijke sfeertje waar we allemaal zo van houden.



Cala Bassa Ibiza 

Restaurant & Beachclub CBBC, Cala Bassa Ibiza
DJ at Cala Bassa Beach Club CBBC, Cala Bassa Ibiza
Cala Bassa Ibiza



3. Cala Tarida
Het strand Cala Tarida is één van onze persoonlijke favorieten. Een fijn zandstand, eigenlijk fijn voor iedereen! Deze baai ligt in het westen van Ibiza en is verdeeld in 2 stranden. De één wat drukker dan de andere. Het water is helder en ook ondiep waardoor het ook voor kinderen fijn is. Zeker de moeite waard om even met je snorkel de zee in te gaan. Er zijn leuke rotspartijen waar je van af kunt jumpen en er zijn meerdere watersportmogelijkheden. Een bedje met parrasol is op dit strand nog best betaalbaar en er is genoeg ruimte om zelf met een strandlaken op het strand te gaan liggen. Handdoek vergeten, geen probleem! Deze koop je bij de strandverkopers. Soms wel een beetje irritant als je net even rustig ligt te chillen en er voor de zoveelste keer gevraagd word of je zo’n Ibiza stranddoek wilt kopen...


Beach, Cala Tarida Ibiza


Cala Tarida Ibiza
Beachclubs Cala Tarida Ibiza
Boathouses, Cala Tarida Ibiza

 

4. Cala d’Hort
Cala d’Hort ligt in het zuidwesten van Ibiza. Een zandstrand dat uitkijkt op de populaire en mysterische rots Es Vedra, die daar vlak voor de kust ligt. Volgens de hippies bevat deze rots magische krachten en is dat de reden waarom zij zich ooit gevestigd hebben op het eiland Ibiza. Ga zelf op ontdekkingstocht en kom erachter of zij gelijk hebben! Je kunt naar de rots toe varen met een bootje. Even een duik met een snorkel en de diepte inkijken kan heel bijzonder zijn. Wij zagen een soort magisch licht en ontelbare vissen. Ook kun je er prachtig snorkelen in dat magische licht.

In de ochtenden is het vaak druk met mensen die eens die Es vedra gezien willen hebben. Wat later in de middag keert de rust weder en is het echt genieten.

Cala D’Hort, Es Vedra Ibiza



5. Cala Vadella
Ideaal voor gezinnen met kinderen is Cala Vadella. Dit kindvriendelijke strand ligt in het zuidwesten van Ibiza en is erg populair onder de Hollanders. Het strand is er breed en het water ondiep. In het hoogseizoen hangt er een kwallennet in het water, dus kunnen de kids spelen in het water zonder bang te hoeven zijn voor een kwallenbeet! Voor jouzelf ook lekker om zonder zorgen je baantjes te kunnen trekken. Als je aan komt rijden doet het een beetje aan de Carribean denken. Azuurblauw water, plezierbootjes en gekleurde huisjes. In deze baai hangt altijd een heerlijke vibe! Leuke restaurantjes waar je gewoon met je voetjes in het zand aan tafel kunt zitten. De prijzen zijn hier nagenoeg hetzelfde als in Nederland.

Cala Vadella Ibiza

Can Jaume Beachwear Cala Vadella Ibiza
Cala Vadella Ibiza
Boutiques Cala Vadella Ibiza

    

6. Cala Salada
Cala Salada is een prachtige baai in het westen van Ibiza net achter de stad Sant Antonio. De baai heeft 2 strandjes waarvan wij er één altijd het ‘geheime’ strandje noemen. Dit is Cala Salada. Wanneer je bij het strand aankomt en rechts de rotsen op loopt, kom je na een wandeling van ongeveer 5-10 minuten bij een klein strandje, die je bereikt met een flinke trap naar beneden. Op naar het prachtige heldere water. Hier kun je goed snorkelen en van de rotsen duiken. Het water is hier zo helder dat je de vissen makkelijk kunt zien zwemmen. Je kunt ook tussen de boothuisjes zitten als het strandje te vol is. Meestal zijn er locals die empanades, bocadillo’s (Spaanse broodjes) en mojito’s verkopen en zie je leuke modeshows van meiden die goedkope ibizastyle fashion verkopen. Leuk voor het Ibizasfeertje! Doelgroep is hier best jong en ligbedden heb je hier niet. Vanaf juni lig je dan ook handdoekje aan handdoekje, maar dat maakt het hier wel erg gezellig! 

Let op, echt heel geheim is dit strandje helaas niet meer in het hoogseizoen wordt zelfs de weg afgesloten naar deze Cala. Je zal dan een heel stuk naar beneden moeten wandelen en jawel, aan het einde van de dag dat hele eind ook weer omhoog moeten lopen ;-)


Cala Salada, Ibiza

 

7. Platges de Comte
Voor een prachtige zonsondergang, ga je naar Platges de Comte. Dit strandje ligt in het westen van Ibiza. Is een leuk en mooi strandje, maar ook erg druk. Zorg dat je hier pas aan het einde van de middag bent, zodat je kan genieten van de ondergaande zon. Doe je favoriete outfit aan en je maakt hier gegarandeerd prachtige foto’s met een golden glow! 

Onze tip is om naar Sunset Ashram te gaan. Sunset Ushram staat niet in onze Beachclub top 10, maar is zeker de moeite waard om eens heen te gaan. Misschien herken je het nog wel van uit de film Verliefd op Ibiza! Een restaurant uitgehakt in de rotsen in een oranje/rode kleur. Je kunt hier ook eten, maar vindt het zelf behoorlijk duur voor wat je krijgt. De sushi is wel erg goed, maar je kan natuurlijk ook alleen voor een drankje gaan. Voor eten wel even reserveren van tevoren, maar dat geld voor in de drukke maanden voor veel restaurants op Ibiza. Het uitzicht is hier dan wel weer waanzinnig en de zonsondergang is echt magisch. Meestal staat er een DJ te draaien.




View Cala Comte Ibiza  


Beach Sunset Ashram, Cala Comte Ibiza
Sunset Ashram, Cala Comte Ibiza
Chiringuito Cala Escondida

  

8. Cala Bernirrás
Een mooi kiezelstrand in het noorden van het eiland. Het is even een flinke tocht met de auto, of scooter om beneden te komen bij deze baai, maar het is zeker de moeite waard. Een bedje met parasol huren is hier qua prijs nog prima te doen en is met de kiezels zeker een aanrader. In deze Cala vind je 2 strandclubs, waarvan Beachclub Elements een topper is. Een fijne beachclub in die echte Ibizastyle en fijn toegankelijk voor iedereen. De cocktails zijn hier goed en de muziek is lekker relaxt. Op de zondagen staat hier een kleine hippiemarkt met wat leuke kleding en sieraden stands.  

Dit strand is vooral bekend om de populaire zondagen, waar de hippies ’s-avonds trommelen en dansen bij zonsondergang. De zonsondergang op Ibiza kan waanzinnig zijn en op zondag vieren de hippies en natuurlijk jij als toerist dat gezellig met elkaar. Flinke opzwepende muziek zorgen voor een lekker sfeertje. Ook voor kinderen is het super leuk en voordat je het weet staan jouw kinderen met sambaballen, of een trommel in hun handen en staat je vrouw in het midden van de groep lekker te dansen. Dit laatste is bij mij dan vaak het geval, zie foto ;-) Geef jezelf er maar aan over en ga voor die echte Ibizafeeling! Drankjes haal je gewoon af bij de beachclubs, of neem zelf gewoon lekker een flesje wijn mee! 




9. Cala Jondal
Cala Jondal is zeker niet het mooiste strand van Ibiza, maar wel het indrukwekkendste baaitje van het eiland. Met beachclubs zoals Tropicana, Jondal en de Blue Marlin kan je er niet om heen en moet deze zeker op jouw Ibizabucketlist. Het is niet echt een strand waar je met een handjes gaat liggen vanwege de kiezels, maar hier laat je je lekker op jouw gehuurde bed lekker verwennen en vertroetelen bij één van de populaire strandtenten. Een dagje Tropicana vinden wij zeker een aanrader en is dan ook razend populair onder de Nederlanders. Geniet van een heerlijke lunch, drink een heerlijke cocktail, of droom lekker weg bij een ontspannen massage. 

 Beachclub Jondal, Cala Jondal Ibiza

Beachclub Jonda, Cala Jondal Ibiza 
Finca, restaurant Jondal, Cala Jondal Ibiza
Beachclub Tropicana, Cala Jondal Ibiza

 

10. Playa d’En Bossa
Ik heb lang getwijfeld, of dit strand wel in de top 10 zou moeten komen, maar door alle bekende beachclubs die aan dit strand zitten kon ik er toch niet om heen. Playa d’En Bossa met zijn strip en al het daarbij horende partypubliek (lees veel dronken Engelsen), de Ushuaia, Hardrock Hotel en nu s'werelds beste Club Hi (vroeger Club Space) is voor vele de place to be! Als je van drukte en veel gezelligheid houdt moet je hier zijn. Het brede lange zandstrand met uitzicht op Formentera en links op Ibizastad is het mekka voor lekker dik doen bij beachclubs, zoals Nassau Beach, feesten bij Tanit Beachclub en lekker culinair bij Coco Beach. 

 


Playa d'en Bossa Ibiza

Nassau Beachclub, Playa d'en Bossa Ibiza
The Ushuaia Tower, Playa d'en Bossa Ibiza 
Playa d'en Bossa Ibiza

          

Lees hier ook de 10 leukste beachclubs van Ibiza

 

Roy Timmermans, Owner ibizamode 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Let’s stay in touch!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle new arrivals en acties.
* We'll never share your email with anyone else.
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy Policy
  • Wij versturen met: shipping_dpd shipping_dhl shipping_postnl
    Betaalmethoden: Invoice iDEAL PayPal Visa Bancontact SOFORT Banking Maestro MasterCard American Express
    Ibizamode gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het winkelen bij Ibizamode nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
    Mijn account
    You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leeg