World Family Ibiza

World Family Ibiza is opgericht en wordt gerund vanaf Ibiza. De designs ontstaan door materialen en lokale tradities uit verschillende culturen van over de hele wereld samen te brengen. De combinatie van leer, borduursels en bijzondere decoraties maken de producten bijzonder en uniek.

Geen producten gevonden...

World Family Ibiza

World Family Ibiza is opgezet door Alok en Merel en samen met de hele familie runnen ze dit bijzondere label. De collectie bestaat uit accessoires die allemaal handgemaakt zijn. De designs zijn ontstaan door materialen en lokale tradities uit verschillende culturen van over de hele wereld samen te brengen. De combinatie van leer, borduursels en bijzondere decoraties die ze tijdens familietrips verzameld hebben maken de producten bijzonder en uniek.

Een liefdesroman

Het verhaal van de Spaanse Alok en Merel uit Amsterdam lijkt wel een liefdesroman. Ze ontmoetten elkaar op Ibiza, toen ze beide alles achter zich hadden gelaten om op het Spaanse eiland een nieuw avontuur te beginnen. Alok was makelaar in Barcelona, maar wilde een nieuwe start voor hem en zijn dochter Carola. Merel liet een carrière als model achter zich en kwam met haar kinderen Goldie en Asher naar het Spaanse eiland. Alok en Merel reisden na hun ontmoeting samen naar Nederland voor een workshop waarbij ze samen een tipi maakten. Deze tipi brachten ze naar Ibiza waar deze zelfgemaakte tent het huis werd voor Alok, Merel en hun kinderen. Ze waren hier helemaal één met de natuur.

Op reis naar Marokko

Voor het eerst gingen ze als familie op reis. Ze kochten ze een oud busje en reden vier maanden door Marokko. Ze stopten bij markten om prachtige borduursels, stoffen en andere mooie spullen in te slaan. Hiervan maakten ze hun eerste eigen tassen. Toen ze weer terug waren op Ibiza parkeerden ze hun busje op het strand van Benirras waaruit ze de spullen uit Marokko verkochten. Iedere zondag stond het busje op dezelfde plek en zo werd dit hun eerste winkel. De familie vervolgens kreeg een vaste kraampje op de bekende Las Dalias hippiemarkt. Meerdere reizen volgden en steeds werd de familie geïnspireerd door nieuwe culturen en door hun eeuwenoude technieken en ambachten, waaruit nieuwe designs vooruitkwamen.

Modeshows, magazines & feesten

World Family Ibiza groeide uit tot een bekend label. De familie organiseerde een modeshow tijden Paris Fashion Week en werden genoemd in verschillende mode magazines. World Family Ibiza groeide steeds verder en liet zich ook inspireren door muziek.  Ook richtten ze hun eigen feest op: Namaste. Op dit feest in de tuinen van Las Dalias komen mensen van alle leeftijden, culturen en achtergronden samen om de dansen en te genieten. Natuurlijk zijn de feesten prachtig gestyld en gedecoreerd.

Ga langs op Ibiza

In 2010 opende de eerste officiële World Family Ibiza winkel in Barcelona. Natuurlijk blijft ook deze winkel in de familie: hij wordt gerund door Aloks zus en een nicht van Alok en Merel. Op Ibiza openden drie World Family Ibiza winkels. Dus reis je binnenkort naar het Spaanse eiland? Ga dan zeker even langs! Geen ticket naar Ibiza? Gelukkig kun je bij Ibizamode de bijzondere items van World Family Ibiza online bestellen. Bestel je voor 17:00 uur? Dan heb je morgen je vondsten van World Family Ibiza al in huis.

 

Ibizamode gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het winkelen bij Ibizamode nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Dit bericht verbergen Meer over cookies »